"Okos megoldások a minőségi időskorért" Konferencia

Nobi előadás
Alsómocsolád Község Önkormányzata elkötelezett mind a minőségi időskor biztosításában, mind az okos megoldások alkalmazásában. Úgy látjuk, hogy ezek az okos megoldások nem csupán a digitális eszközök használatát jelentik, hanem az embert, a közösséget szolgáló kreatív ötleteket, innovációkat is. Azonban a digitális eszközök, a mesterséges intelligencia is sokat segíthet abban, hogy

  • az idősebb korosztály hosszabb ideig maradjon aktív,
  • el tudja látni magát a saját otthonában, akár önállóan is,
  • amennyiben gondozásra szorul, ebben mind ő, mind az őt ápolók támogatást kapjanak, akár a saját otthonukban, akár bentlakásos intézményben van szükségük erre a segítségre.
idös

További cél, hogy

  • a prevenciót megkönnyítsük, időben észleljük a problémákat és azonnal megtörténjen a riasztás például az elesések esetében, melyek ebben az életkorban magas kockázatot jelentenek.
  • Az ápolásban, idősellátásban dolgozókat tehermentesítsük, hozzájárulva ezzel a hatékonyabb munkavégzéshez és elkerüljük a gyors kiégést, mentális és fizikai fáradást.

Mindeközben olyan megoldásokat is bevezethetünk, melyek az energia hatékony felhasználását, a fogyasztás optimalizálását, ezáltal a költségek csökkentését eredményezhetik.

idös
idös

Konferenciánkon szakemberek beszéltek az időskorral járó változásokról - testi, kognitív leépülés, idősödő szervezet patológiai sérülékenységének veszélye, a szociális kapcsolatok beszűkülése - és az elöregedés társadalomra gyakorolt hatásáról is, illetve ezek elkerülésének, megakadályozásának lehetőségeiről - okos megoldásokkal.

idös
idös

Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk az időskori tanulás, a szellemi és fizikai aktivitás megőrzését, a társas kapcsolatok, a szociális háló erősítését is, illetve ezeknek a folyamatoknak a támogatására alkalmazható okos megoldásokat.

Az előadásokat kerekasztal beszélgetés követte.

idös

A NOBI által kínált digitális megoldások Letöltés

Drávecz Szilárd, NOBI Magyarország

Kapcsolat

Telefon:

+36 30 280 6962